Splněný sen
Anotace: Moc básní jsem zatím nenapsal tak doufám, že je srozumitelná a čtenář pochopí co autor myslel. :)
Moře vzdálených světel se mihotalo kdesi tam nahoře,
malý zvědavý chlapec na ně upíral svůj zrak,
proud barevné masy kolem něj ubíhal s bezduchou pravidelností,
on mu nedával sebemenší naději,
kouzlená světélka prosvítající skrze temný plášť,
obklopující malý kamínek kdesi tam,
vykreslila mu úsměv na tváři,
jeho mysl tápala v temnotě černější, než kterou pozoroval,
jeho zítřejší cesty budiž poznamenány tímto okamžikem,
a jeho život budiž cestou do neznáma.
----------------------------------------------------------
Jako chřestýšův ocas chvěl se, zrak namířený vzhůru,
strach pohřbený pod zbytky nejistoty,
vůně tikající svobody zaznívala prázdnotou,
rudé blesky šlehající z jeho stroje dávaly znamení,
tajemné tečky obklopené temperovými barvami,
neúprosné světlo domova, nekonečná, dech beroucí propast,
šumivý hlas otevřel jeho oči, náhle byl pohlcen,
všemohoucí bublina jsoucna.
Komentáře (0)