Óda paní Smrti

Óda paní Smrti

Anotace: Protože pršelo.

Sbírka: Žalostná snění

Z bezbřehého ticha se zrodila vůně,
vábila smysly a šeptala zlo,
děťátko, co spalo v matčině lůně,
zalklo se a zemřelo.

Z bezbřehého ticha se zrodila vůně,
vábila smysly a hledala cit,
a ten, kdo na loži v horečkách stůně,
ucítil a dál již nemohl žít.

Z bezbřehého ticha zrodil se zvuk,
obletěl místnost a zastavil u dveří,
za dveřmi postával maličký kluk,
zaslechl tón a smrti uvěřil.

Z bezbřehého ticha zrodil se zvuk,
jemně a tesklivě místností zněl,
každý, kdo zaslechl nedbalý hluk,
v bolestném náručí zemřít chtěl.

V bezbřehém tichu nitky se kmitají,
pan loutkař za ně tahá,
tiše a bezelstně životy chytají,
marná je každá snaha.

V bezbřehém tichu nitky se kmitají,
pan loutkař s nimi si hraje,
duše, jež nitky s chytrostí lapají,
nikdy již nedojdou ráje.
Autor Elie, 28.07.2011
Přečteno 528x
Tipy 1
Poslední tipující: innominata
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel