Sedmé patro
V přízemí mého života culíkatá holčička
popíjí mléko z hrníčku, co podala jí babička.
Pusu rudou od malin, věčně horké tváře
šťastná si večer lehá do polštáře...
Blíží se první patro, s ním povinnosti školní
co s nimi každý nový den tak krásně voní.
S očima udiveného dítěte hltá každý den
stále s pevnou vírou, že život je jak sen..
Přichází patro druhé...třetí..
a ona už touží po dítěti..
Našla si kluka, prince, hrdinu..
a chce s ním být každičkou hodinu.
Ve čtvrtém patře dospělá žena
někdy se cítí životem unavená...
Chvíli je šťastná, chvíli si stýská,
že jí princ vlasy už tak málo víská.
V pátem se zastaví, zhluboka dýchá,
život jí kartama pořádně míchá.
Děti jí dospěly, odchází z domu
a princ jí náhle nechce ke všemu tomu...
Šestka je azyl, kam na chvíli se schoulí
když srdce tak bolí a slzy z očí se koulí..
Dýchá tam zhluboka, otvírá oči,
ví, že dolů nechce a nesmí skočit.
Sedmička pro ní je šťastné číslo
po všem tom zklamání už v duši má čisto.
Pookřála, rozkvetla, rozhlédla se kolem sebe
najednou si všimla, jak krásně azurové umí být nebe.
A život znovu krásně voní...
i když někdy, na chvíli, mráček slunku cloní...
A dál.....?
Dál nevím.. zatím jsem na sedmičce a je mi tam tak krásně,
až vám tady o tom píši básně.
Přečteno 453x
Tipy 27
Poslední tipující: nikoolkaaa, Marsinka, Houda, NikitaNikaT., labuť, hašlerka, Elisha, Zasr. romantik, James Libustka, Mbonita, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)