Ružová..
Záhadná je vo tme ružová
ruža neviditeľná
pohltila ju čerň tušová
noc nepochopiteľná
ach, načo farba jej kontúry
kalicha v prítmí zdobí
keď vytrvalý dážď ponurý
celú noc ružu kropí
rozkvitla by, chcela zohriať sa
v slnku, nie v nočnom tieni
tu ani svieca horiaca
nesvieti, mokré steny
dookola sa dvíhajú
dážď utíchol, mám z ruže
prievan snov, hmly si líhajú
k hladinám na kaluže
nerozvinutá, ružová
je v opare ukrytá
snov skartovačka prúžková
zapína chod.. už svitá
Přečteno 289x
Tipy 20
Poslední tipující: Kars, PIPSQUEAK, labuť, Lota, hašlerka, Mbonita, Donne, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, hloubavá, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)