.
Anotace: o marnivých touhách
docela bych chtěl být tečkou
jistě, jde zhola o můj dojem
všechno, pokud vím, má svoje pro a proti
ale taková tečka je úžasná věc
nezabírá na světě skoro nic
nikomu neškodí a málokdo je z ní paf
ale sama pro sebe má šmrnc
nikde nezačíná
nikudy neprochází
je dost nezávislá
nemá formu, nemá čas, a co je hlavní:
hlavní - si nechám na konec.
těžko se hodnotí její krása
je trochu nudná
taky má malý vliv
(anebo ohromný, v tom bývá podobná
lidem, zvířatům a vzduchu)
a jak vidno, není tak přihlouplá
jako nerytmická poezie
navíc tu vždycky byla
každý si ji může nakreslit
kdy si zamane, prostě kdykoliv
do písku, na vodu, prachsprostě tužkou
a hlavně, je tu ta jedna věc
že nikdo nemůže tečce upřít
ať se na ni dívá odkud chce
ať ji maloval kdokoli
že jen tak sama pro sebe
je tečka nekonečná..
Přečteno 260x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, hloubavá
Komentáře (0)