Bouřný úsvit

Bouřný úsvit

Anotace: Letní bouřka nad ránem...

Na přelomu věků času,
kde noc se drolí v ostré střepy
- ty v chladné kapky ranní rosy -
já naslouchám zítřka hlasu,
hromy ochromen, od blesků slepý.

Ve větru bouře stromy lkají,
šumný chorál, v svitu svic,
na harfu hromů mocně hrají
- ve zlomu věků, kde noc se drolí -
na nový úsvit čekajíc.

Pak ticha závan a pustý chladu klid,
po starém tisu kapky kanou.
Mraky odpluly, teď hvězdy budou bdít,
na sklonku noci, v lůně lesů,
si měsíc vyšel na číhanou…
Autor Neldor, 08.08.2011
Přečteno 319x
Tipy 8
Poslední tipující: Proxima, James Libustka, TetaKazi, labuť, Iwushak...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příjemně se četla.

08.08.2011 19:12:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí