Metál In memoriam a od mámy květiny

Metál In memoriam a od mámy květiny

Anotace: nevěřím ve spravedlivé války - j.c.ben -

pole bitevní
zákopy a vřava střel
slunce prachem zastřený
a vzduchem létaj šrapnely
hřmot děl a kusy mrtvých těl
a dlouhý noci bezesný
ve vlastním potu a špíně
jak krysa zahrabán v písku a hlíně
bojíš se o život v zemi
jež nikdy bys radši nepoznal

tak běžte domů chlapci
kde čekají vás matky, vaše děti a ženy
zastavte hrůzy co do čela
vrásky viny a strachu vryly
a hledejte spásu a rozhřešení
za vaše činy co konaly jste na rozkaz
a proste o odpuštění dětí
jejichž domovy jste ničily
však sirotci, vdovy a domy znesvěcený
už těžko někdy vám odpustí

moře je slz z bezpočtu párů očí
co doma už marmě čekají
ty oči dávno se vyplakaly
jen velké rány napříč srdcem zbyly
ztěžka je nohy unesou
kdo z oficírů postaví se čelem ženě
a pohled její ustojí
pohled matky jenž mlčky praví
kde mám syna?
a kam mám nosit květiny?

tak pojďte domů chlapci
vy co jste ještě živi
tam vás nechtějí...

.
Autor j.c., 09.02.2006
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tak jsem si tu tvojí básničku konečne přečetla. Co jiného dodat než, krásná. :)

19.11.2006 15:49:00 | mavi

líbí

Zaslepeni vidinou dobrodružství, sny o slávě z dětských let, spousta jich by měla začít přemýšlet!

10.02.2006 12:08:00 | Krtica

líbí

Silná emoce z tvé básně přichází...
kéž by tak lidi dokázali otevřít oči...

10.02.2006 10:55:00 | Cecilka

líbí

Hluboké myšlenky v tuto hodinu........100

09.02.2006 22:31:00 | jarynbacin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí