Sám v rytme slnečných lúčov
unášaný neznámou krajinou
v milosrdné bezbřehosti ticha
Hľadám tón čo súzvučí mi s dušou
tón co v duši žalostně mi vzlyká
ten žiadny Mozart nikdy neopozná..
i kdyby za ruku mě snad chvíli držel
a viedol celým svojim dielom
i kdyby chvíli snad se u mě zdržel
a pýtal sa ma na anjelov
a na součet mých tužeb
pak zajisté by nemal slov
…