Soustrast
Co je zloba, oproti lítosti
a co je trest, oproti milosti
k čemu je vina, beze svědomí
a k čemu bolest, bez ponaučení?
Nebýt lži, pravda se necení
a nebýt smrti, život je zoufání
tak proč smrt všichni nenávidí
a její podstatu nikdo z nás nevidí
někoho ztratit, bolest je příšerná
vzpomínka na něj však, zůstává nádherná
ta nás pak provází, celičkým životem
"Jednou se sejdeme, někde tam za hrobem."
Přečteno 329x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ, E.T.Jane, James Libustka
Komentáře (0)