Z říše přírody
V rozpínavých halenkách
vějířů rozesmátých máků,
schovávají se semínka
budoucích dítek jařmů.
Pištivé tóny meluzíny
zalézají v komínech uší,
ladně se nesou vzduchem
skrz polibky prvních sněženek.
Medová ústa včelích pastýřů
chrání ve vodních hlubinách
zatopenou královnu jezer,
která naříká v bodavém rytmu.
Keramické nohy z vypálené hlíny
sesbírané z oraných luk,
drží nosnou kostru těla
uměle vytvořeného kluka,
který mluví skrz hlas ptačích skřeků.
A do bubínků z šišek tluče
k pochodu naštvaná veverka,
která si dělá vlastní pořádek
v rytmu ubíhajících let
ve spíži na další zásoby...
Přečteno 237x
Tipy 6
Poslední tipující: Jiná, hašlerka, ECHO PARAZIT
Komentáře (1)
Komentujících (1)