Hedvábný šál
se lehce vznáší
nocí
Lehký
jak sen
jak pírko kolibří
Dechem je hnán
a draci se vlní
pro perly
na řasách
Hedvábný šál
se lehce vznáší
tichem
Klouzavě
To bourci morušní
mu dali křídla
a perleť motýlí
a třpyt hvězd
pro krásu
okamžiku v nás
Hedvábný šál
se lehce snáší
k zemi
chladivý
jak dech
Pak v tichu
spočine
a čeká...
Čeká na člověka
až se jím ovine
touto krásnou básničkou jsi mi připoměla mou oblíbenou knihu Salambo..:-)
24.08.2011 16:55:00 | střelkyně1
Hedvábí když člověka ovine, má krásný pocit a kdo by ne když dokáže jemným dotekem křídel motýlích ozdobit i vzít člověka z náruče smrti. Krásně a něžné, děkuji za krásnou náladu v pravně povznášející :-))
24.08.2011 16:25:00 | kasparoza
Dechem je hnán
ten šál ... (soukromý názor, ten verš tam být nemusí)
Ale vůbec tím nechci říct, že by se mi báseň nelíbila. Připojuju se k labuti.
19.08.2011 15:35:00 | René Vulkán