Slova
Anotace: Lidé si málo povídají. A když, tak často jen věcně...
Co jsou to vlastně slova?
Prázdnota prostá v plášti z písmenek,
špinavý recept na falešný lék,
co v zoufalství se schová.
Řekněte, co jsou slova?
Hrst hlásek němých tomu, kdo se ptal,
milenci dva, když nevědí, jak dál,
obloha tyrkysová…
Co jsou to slova? Klíče.
A k řeči lidské kniha prstokladů,
co může skrývat útěchu i radu
jak ruka ranhojiče.
Co jsou to slova? Brašny.
Lze naplnit je myšlenkami, city.
Však když jsou prázdná, úděl jednolitý
je bezcenný a strašný.
Přečteno 405x
Tipy 37
Poslední tipující: tato22, jvacl, Flamy, Terulienka, hašlerka, René Vulkán, teď už nikdo, Jenda P., Jiná, Mbonita, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)