TI CO PADLI ZA SEN
Půjdu za tebou
jako stín
jako voják co padne
když mu život vezmou
aby proměnil se v cín
co v rukou chladne
když malí kluci hrají si na válku
a na umíráni
na vítězství
na sílu odvahu a morálku
jako partyzáni
co kupředu štěstí
křičeli do boje
na krvavou steč
hrdinové odboje
když tasili svůj meč
bez pohnutku
bez přemýšlení
za svou rodnou zem
kterou milovali
bez předsudku
a po válce odsouzení
a popraveni
mocenským zlem
pak na oprátce
možná litovali
že svoboda
za kterou bojovali
stala se jen pouhým snem!
Přečteno 444x
Tipy 18
Poslední tipující: la loba, hatlapatla, Lorraine, Jiná, nejsembásník, jitka.svobodova, hloubavá, Mbonita, ECHO PARAZIT
Komentáře (3)
Komentujících (3)