SPÁSA
Nakynutá oblaka v reliéfu
nesou
žilnaté prameny dešťů
a blesky
zatnuté do svalu
horoucího letního dne
kdy kapky pohlcují prach
a bubnují do tváře
jako slzy z válek
nebe v černém flóru
utopilo slunce
do vln mraků
co roztahují se
široko a daleko
jako hejno ptáků
jako pocit
když zavíráš oči
a tma pohltí všechnu tu krásu
to déšť kovově cinkavý
do zemně vkročí
a přinese spásu
konečky pramínků
tetují rozpálenou kůži
a popraskané rty
zvlhčí polibek deště
kapky vsakují se do kořínků
aby osvěžili rudou růži
a ty
tančíš v dešti ještě
tak mokře svůdná
a tak průzračně čirá
jako znovu objevený pramen
co tak sladce chutná
když lásku rozlívá
a nesklame!
Přečteno 263x
Tipy 27
Poslední tipující: Jin&Jang, Maryje..., ECHO PARAZIT, Jiná, Zasr. romantik, la loba, Mbonita, labuť, hloubavá, Raziel PsyDearth Characith, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)