Koncem léta
*
*
Léto je způli července.
A pohled leccos prozradí...
Tak připijme si na zdraví,
ať slzy schovám ve sklence.
Na poli dávno zoraném
srpnovou nocí hvězda padá.
Před světem tajím, co bych ráda.
(A ty se mi zdáváš nad ránem.)
Vítr mi fouká do duše
a ty jsi mou knihou nedočtenou.
Když tě má přání nedoženou,
ať aspoň cinknou v sladké předtuše.
Léto už skládá svoje zbraně
a povadlé dny se zvolna krátí.
Lehce člověk člověku se ztratí.
Tolik mi schází tvoje dlaně ...
*
*
Přečteno 432x
Tipy 48
Poslední tipující: carodejka, TetaKazi, René Vulkán, Gabrielle, Agniezka, Kapka, Kars, WAYWARD, Holis, drsnosrstej kokršpaněl, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)