za rachotu větru
v korunách osamoceného stromu
hrál si vítr s lístkem
posledním pozůstatkem
královského stromu
jenž vládl temnému hvozdu
osamoceně stojí tu
ztracen v minulosti věků
bez svých druhů
kde našel by si družku
lidé to tu vykáceli
svou zhoubu si tak způsobili
že les neuctívali
svou smrtí zaplatili
pozdě teď litovat
neměli přírodu naštvat
temná odměna nás čeká
za neúctu k pánu lesa