rozprava o nás
.
Na co mám srdce?
Můžu jej zahodit cestou
do odpadu
na co máš ruce?
jen bobtnají
a tváře schnou ti
na výkladu
na co potřebuji hlavu?
a sny bez přídomku?
mám nekonečno
bolesti
zvoní u mne
na zvonku..
„ahoj, pojď si hrát
zase chci tě grilovat“
ráno i v noci
v každé situaci
a srdce si schov
největší lahůdka
pro mou dýku
pro chladný kov
na co máš paže?
ach člověče
na kříž s tebou
no baže
jsi malý
a padáš z výšky
sádry vzdor
kokosové mléko
teče do modrých hor
a z rozpadu
tvých kostí
a lásek zaprodaných
my!
my jsme soudci
nazývej nás básněmi
milovaných
nač čmáráš slova?
ach člověče
bez fantazie
ďábel si pro tebe přijde
znova
a ani tentokrát tě nezabije
a na co slzy?
do moří
že utíkají?
rád umíral bys brzy
však on ti člověk
cestu zkrátí
do poupat
archandělů
pod postelí
zvracíme
ty své výroky
a oči ti potemněly
na co tělo?
na co duši?
marný sklad
na co nějaké vyjádření:
"žiji a mám rád"?
jsi jen svíčka
knot bez obalu
jiskra co zasvítí
a zmizí
zabalená v alobalu
trousíš se světem
a makáš do skel
světlometů
sami sebe
si s centrem světa pletem
šašci z kabaretu
.
Přečteno 348x
Tipy 19
Poslední tipující: Madanik, Elisha, Maryje..., BLUE-from-the-NIGHT, Donne, labuť, Noc17, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, zenge, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)