Zbabělá duše
Anotace: inspirace citátem Zbabělec je člověk, který tváří v tvář nebezpečí myslí nohama. JOSEPH ADDISON
Zbabělá duše
Duše má samorost
Už někdy bývá
Když už má světa dost
Mechem se skrývá.
Obrůstá mechem
Trávou i kvítím
Nežli ji donutím
K životu bitím.
Natluču duši
By se zas vzchopila
A na ten hrozný svět
Aspoň se zlobila.
Duše je strašpytel
Bojovat nechce
Ode všech problémů
Uteče lehce
Uteče do lesů
Skryje se v mlází
A odtud do světa
Nadávky hází.
Mít duši hrdiny
Dobré být může
Já myslím chodidly
Tváří tvář hrůze.
Komentáře (2)
Komentujících (2)