Svatá Barbora
Anotace: Bolestivý přerod pisatelky lumírovské poezie v cynickou a sarkastickou ´´nymfomanku´´ :-D syrová verze
Jsi šovinistický hovado
řekla pod ztichlou klenbou svatostánku
co ještě zůstal na náměstí
z nedělní pouti
Měli tam pravdu zadarmo
a další skvělý artikly z dovozu
vyčichlej naivní chtíč za 39 kaček
a bázlivej soucit májovejch panen
tam podléhal kulturně - generační inflaci
slzama rozmáčenejch
neplatnejch bankovek
A ona zajíkavě vzlykala
a do upocenej vzdechů
se mísilo trhaný blábolení
o tom
jak
pod tlustou vrstvou
těch zmuchlanej príma hadrů
je to pořád ještě
ona
A z oplzlejch nevábnejch snů
nevrle vstávala
plačtivá pozvánka na
další
žlučovitě stejný
/tak krutě nelidsky/
obyčejný ráno
Přečteno 538x
Tipy 18
Poslední tipující: Donne, Mbonita, její alter ego, Psavec, fled, zelená víla, Lota, Maryje..., labuť, zenge
Komentáře (5)
Komentujících (5)