to jo, netvrdím, že ne. Zištnost, msta, krutost šla napříč lidmi všech stavů.
17.09.2011 21:28:00 | René Vulkán
Tip za opravdovost s jakou jsi to napsal.
Jen technicky něco z historie - církevní soud nevyřkl nikdy za celou existenci inkvizice (pěkných pár století) jediný trest smrti. Ani nemohl,nikdy na to neměl mandát. Tresty smrti - upálení a pod. vyhlašoval bez vyjímky! a rád, po "zralé úvaze" soud civilní, neboli světský.
17.09.2011 21:09:00 | René Vulkán