Iou +
.
Každý den čistý list
čistý papír
a svět se zúží
a protáhne
lidé se odráží
v otiscích
odlitcích sádry
a slepí malíři
jim malují
srdce
pravdy
do očí borůvky
a rudý list na jazyk
do hlav nový sen
a na duši dík..
s poznáním, co nekončí
a interpretací art deco
hlava se nám zatočí
dokážeš to
umění tě chce hecnout
nejsme prázdní
nejsme přečtení
nikdy vlažní
možná zasnění
možná
s bušením
rozpití vodovými barvami
a lakovaní sprejem
a možná
se zase
chvějem
po rocích
tobě patří dík
na přátele zmizelé
vzpomínka
naše umění je vše
na jeden klik
láska k němu
je vážná podmínka
snažíš se
každý nádech
rozdýchat
a ven z plic
ti šumí svět
věř
že můžeš vše rozhýbat
ne - jako můj slovosled
máš na to
být lepší
a nejlepší
z nás
z drátových figurín
rozplést
tvůj svět
a tisíc krás
cítíš tu sílu
plovoucích slov
poslaných za zrcadla
měsíců
cítíš to
co v říjnu
znamená že růže
zmrzla
zvadla
básně vějířů
po proudech
v krocích
do schránek
a na polštářích
plují
jdou
padají
a usínají...
je tu vztek
síla o sta koních
nářek
i hřích
ale stojí
v řadě za sebou
a mají
slova, co znějí
.
Přečteno 264x
Tipy 16
Poslední tipující: zenge, Mbonita, CULIKATÁ, modrá..., Romana Šamanka Ladyloba, labuť, Madanik, Dota Slunská, Petbab
Komentáře (1)
Komentujících (1)