O Kapce a Kanci
Byla prchlivá
a pořád plakala,
rozpouštěly se jí tváře,
jejím domovem bylo tiché moře.
Říkali jí Kapka.
Byl divoký
a přesto něžný,
bil se za dívčí krásu,
měl rypák, kly a sílu za tři.
Říkali mu Kanec.
Když se jednou Kanec
utápěl v lítosti,
neubránil se slzám.
Tehdy poprvé poznal, jak jsou slané...
Nějaká dívka mu zlomila srdce,
na to měla velkou sílu,
byla to prostě váha,
kterou on v sobě neunesl.
Poprvé se s Kapkou seznámil,
když ji chytil rukávem
jak si otíral ubrečenou tvář.
"I když jsi silný,
láska má větší sílu,
i já pořád pláču,
i když jsem nikdy nebyla zamilovaná,"
pravila mu tehdy Kapka.
"Jsem Kapka,"
představila se
a olízla mu dlaň,
po které sjela.
Kanec si ji utřel do nosu a povídá:
"Kanec,"
přestavil se on.
"Je ti teplo?"
ptal se Kapky uvnitř
své nosní dírky.
"Je, děkuju..."
Zasmála se.
Kupodivu.
"Ale dávej si pozor
ať Ti neteče z nosu,
nerada spouštím rýmu".
"V pohodě".
Kanec si vykročil.
"Kam máš namířeno, Kanče?"
"Domů. Bydlím v jednom bytě".
"Sám?"
Kanec si povzdechl.
"Ano...už sám".
A tak si Kanec povídal
s Kapkou v nose.
Stali se velkými přáteli,
věděl, že je to jeho nová přítelkyně,
a i když ji nemohl obejmout,
mohl ji ochutnat.
Proto mu přišlo líto,
když si ji utřel z nosu kapesníkem,
který putoval do pračky
a poté na vysušení...
On však věděl, že není jediná,
a doufal, že nepřišel
i o ni.
Protože mu byla po chuti.
Přečteno 303x
Tipy 4
Poslední tipující: Hazentla, hašlerka
Komentáře (1)
Komentujících (1)