V dlaních
v níchž
ještě před chvílí
držel jsi
láhev prázdnou
a v plačtivých chvílích
si s ní Tvá myšlenka
pohrává
v rozbitých střepech
tvé naděje opět
váznou
když do ruky se
v tichosti
jeden
zarývá
...
Avšak bolest
se tím
nezmírní
Tvá bolest
nikdy neutíká
trochu ji odnáší čas
ale větší množství
jí vždycky
zbývá
...