Equalia equalibus curantur..
Anotace: neboli když stejné léčí stejné...
…Ležela uvolněně na pohovce
a s lehkostí hélia mi povídá
,,Víte pane doktore
já nemám jen jednu historii
ale všechny myslitelné,,…
což zjevně odporovalo skutečnosti
a mé zkušenosti
se podlomila kolena a zavrávorala…
dokázal jsem vyrovnat balanc přemetem
v krátkém přeletu pokojem
a po dopadu do hustého koberce
jsem opět lapil jistotu
zkušenost je přece hlavně založená
na pozorování světa kolem
nikoli na pohledu do jejího nitra…
povězte mi o tom více…
víte většina stavů vypadá zcela jinak
než vesmír který pozorujete
a jsou většinou nevhodné
pro vaši formu života
a tak si vaše přítomnost vybrala
pouze takový vesmír
který je v souladu s vaší existencí…
aha
takže jestli to dobře chápu
vy jste jako vlna
která je tvořena
řadou vrchů a dolů
a když se potkají dvě vlny
jejichž vrchy i doly si odpovídají
zesílí a vznikne větší vlna…
správně pane doktore
něco jako když hodíte dva
oblázky do kaluže...
a to se týká prakticky všech kapalin
snad jen s výjimkou vína
pokud přeberete…
kdo vlastně v symbiotickém vztahu
mezi dvěma jedinci koho ovlivňuje
lze opustit své specifické formy chování
a stát se někým úplně jiným?...
Přečteno 438x
Tipy 32
Poslední tipující: zelená víla, isisleo, Juan Francesco de Faro, střelkyně1, labuť, Mbonita, pejrak, hašlerka, Květka Š., CULIKATÁ, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)