Slunečnice
Anotace: Podle staré indiánské legendy jsou ve slunečnici zakódovány všechny zkušenosti vesmíru od začátku jeho stvoření...
'
Pověz mi, slunečnice,
ty smíšku vysmátý,
jakým kouzlem mojí duši vládneš?
Kdykoliv spatřím tvou tvář,
hned smutky jsou odváty
a v hrudi mám košík
s hravými koťaty
a vůni luk cítím,
co Sluncem jsou prohřáty.
Ve žluti tvých kadeří
hravost bílých beránků
i síla pána nebe,
v pevném tvém stvolu
pak nezlomnosti příklad,
když život někdy zebe.
Zaseli jsme s mojí milou
sedm jader tvého rodu,
kypřili jsme, chránili je,
ze studánky nesli vodu,
sestry tvé zlatisté
úsměvem nás za to odměnily,
dovedly touhu blíženců
až k vysněnému cíli.
Od té doby slunečnice
ve svých srdcích máme
i na barevném obrázku.
Nade dveřmi, místo kříže,
pro štěstí i pro lásku.
.
Přečteno 473x
Tipy 36
Poslední tipující: Holis, hatlapatla, René Vulkán, Maryje..., Juan Francesco de Faro, tato22, mírně kousavý králík, labuť, Špáďa, jita.1965, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)