Mľandravé spomienky
na rozťahaných krídlach
prodávám myšlenky
jenž mohou být mé poslední
na popol premením
všetko čo má význam
na popel proměním
poslední zbytky
svého svědomí
…
A až potom možno
sám pred sebou
všetko priznám
a volný průchod
dám zášti své
však to mi padne
iba na úžitok
už nikdy ti nedám
co je mé
...