Kašpar
Když kašpar pláče
a dívá se zpět,
najednou zdá se,
že hroutí se svět.
Zuřivě škube
rolničky z čepice,
jako hrách je vrhá
pod nohy holčičce
a v dáli zní dětský smích...
A cinkot dopadu-
poslední rozeznění
pozvedne náladu.
Rozveselení.
A smích ho bodá,
u srdce bolí,
na duši dopadá
jak rána holí
a v dáli zní dětský smích...
Červený v tváři,
barevný šat,
děti stále věří,
že je má rád.
Neumí, nebude,
už nechce se smát, (NIKDY!)
řekl mi kde
a proč začal se bát.
(pro Vás však zůstává tajemstvím)
A přitom v dáli zní dětský smích...
Přečteno 294x
Tipy 2
Poslední tipující: Findë, Jeněcovevzduchukrásného
Komentáře (0)