Zrcadlo
Anotace: Krátká báseň o stáří
Zrcadla moc nemám rád
jsou okna do pravdy kruté
pojďme si raději lhát
že bělma nemáme žluté
že čas z vlasů černotu nesmývá
a že se ve víru schovává pleš
že zvládnem jako nic dvě píva
lžeme si nadále do chvíle než
vstaneme tváří v tvář zrcadlu
vstaneme před oknem do pravdy kruté
vidíme vlastní tvář povadlou
a bělmo mrtvolné dříve jen žluté
Komentáře (1)
Komentujících (1)