S věnováním
Anotace: Pro všechny, kteří už někdy byli za pořádné blbce :-)
Zatuchlý podchod
ztmavlý
bojácnou a plachou tmou
se štiplavým zápachem
nezralých slz a
tří gramů amoniaku
nestoudně rozpuštěných
na obnažené zemi.
Kdesi v dálce
hladový jícen
dvou protisměrných schodišť
odstřižených
od pupeční šňůry s elektrickým proudem.
O kousek dál
se krčí zlomená
columna vertebrális
vyhaslé cigarety
co jako poslední mohykán
zůstala na nohou a neupadla
cestou domů z flámu.
Drtí ji v ústech.
Hlasitě žvýká.
Do ticha.
Kamelot bez novin
a gamén bez úsměvu.
Na rozšklebené kapse
štítek se jménem.
Rozkošný Miláček -
zásahem vyšší moci
slovutný pisálek
odstavců z ciziny.
Ochotný sběratel
naivních klínů
vonících hedvábím.
A zpoza dveří,
za kterými je ještě dovoleno dýchat a
nemilovat zároveň,
ho sleduji, jak
se sklopenými zraky
čte v odlescích plochého displeje
ekonomickou přílohu
Hospodářských novin
V pražském podchodu
pohledem stalkera
sleduji kluka, co
měl značkové trenýrky a
byl tam za kocoura.
A jelikož jsem obyčejně
špatná v koncovkách,
řekl jenom
„Ahoj, já jsem Marek“ a
odešel.
Nestálý.
Nevěrný.
Miláček publika.
Přečteno 424x
Tipy 5
Poslední tipující: Rejha, zenge
Komentáře (1)
Komentujících (1)