Chyby Boha jsou chybami lidí
Postavil se tváří k Bohu,
vzal modlitební knížku
z roku 1844
a vyčetl mu všechny
chyby, kterých se dopustil.
Bůh upustil otěže nebeských koní,
promnul si dlouhý vous
a zaposlouchal do hlasu věřícího.
Koníci poslušně stáli na místě
a pili z dešťových kapek.
"I Ty děláš chyby"
pravil zcela vážně věřící.
Bůh nakrabatil čelo...
"Moje chyby jsou chybami lidí"
oponoval Bůh.
Věřící zbožně pokýval hlavou
a zapsal si to za uši.
Řekl si, že nebude pokoušet Vyšší moc,
protože oba měli pravdu.
Oba to moc dobře věděli...
Přečteno 296x
Tipy 8
Poslední tipující: hašlerka, Mbonita, CULIKATÁ
Komentáře (0)