pitoreskní...
Jsi jako nebesa
co vypadají přirozeně
jako Hvězdná noc
od Van Gogha
na malířském plátně
na něž mohu zakreslovat
imaginární souvislosti
a mezi hvězdami myšlenek
hluboce zasahuješ do mého nitra…
Tvá krása ladí
s průkopnickým duchem dobrodružství
k objevování nových vyhlídek
k zmapování neprobádaných území
a touze člověka pochopit
jak porozumět svému okolí…
problém s hledáním
může být v tom
že ty pravé buď méně svítí
nebo jsou z nějakých důvodů
mimo dosah očí
a protože jasné objekty
budou mít vždy tendenci
být většinou zastoupeny
oproti matnějším...
co třeba na zemi?
tam mohu po setmění klidně zastavit
a počkat až se zas rozední...
usmála ses
na moři to ale nefunguje…
víš že nejstarší
dochovaný vesmírný obraz
není na papíře ale v kameni?...
ta kolekce tu je pro tebe
než budeš chtít poznat čas
snaž se poznat prostor
je to Farnéský Atlas
a je ti kupodivu trochu podobný
ovšem ne tou koulí
co třímá nad hlavou
ale hlavou samozřejmě...
to mne neudivuje
ty jsi má hlavolamka
milá Phaenomenie…
Přečteno 357x
Tipy 26
Poslední tipující: hašlerka, střelkyně1, Dota Slunská, Petbab, CULIKATÁ, Juan Francesco de Faro, divoska_jaja, Mbonita, labuť, STIMPRE, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)