Rozpadnutá vláda
Anotace: Po smrti vladaře Svatopluka.
Svatopluk byl vladař krutý,
na posteli zlámal pruty,
řekl synům: Každý jeden!
měl jich ještě plno beden.
Ty, jenž byly ze zlata,
na ty se vztahovala přísaha,
držet spolu jednu vládu,
vládnout NENÍ pro parádu.
Hodně síly vládnout zemi,
každému z nich připadne,
mluvit pravdu beze lžemi,
vládnout NENÍ odkladné.
Po smrti krále Svatopluka,
propukla v zemi tvrdá muka,
vláda se rychle rozpadla,
mrazivým smutkem země ochladla.
Nepřátelská vojska vypálila území,
říše zarostla černými růžemi,
voněly po smrti a strachu,
nezaměnitelném lidském pachu.
A jak to už v životě bývá,
životů lidí na zemi ubývá,
zemřeli i synové vladaře,
tady končí cesta očí čtenáře...
Přečteno 386x
Tipy 4
Poslední tipující: labuť, Kars
Komentáře (1)
Komentujících (1)