Na asfaltu klečí kluk
Soustředěně pozoruje zem
Mlčky
než vydechne úlevou
Zvedá se a opodál
Znovu
Poklekne
Jednou bude mít klíč od domu a garáže
Bude znát hesla a kupovat drahé polštáře
Dívat se na nebe
sahat na hvězdy
Bouchat dveřmi a budit sousedy
hlukem a hovory