Výpůjčka II <>

Výpůjčka II <>

Anotace: Opět vzpomínka na krásné časy. A chci se o ní podělit, i když to není moje dílo. Ale pamatuji si to už tak dlouho, že jsem tak trochu spoluvydavatel :-)

(Z "Košilatých epopejí":)

Farář a kuchařka
=================
Obtloustlý farář zjistil rozmrzele
Když zepředu zkoumal svoji kuchařku
Že nepatřičně nakynula v těle
A vyhnal ji z fary jako hambářku.
Zakrátko jiná chtěla na faře
Být hospodyní pana faráře
Pohledná, mladá, s pěknou tváří
I vyptával se farář děvčete, zda umí hospodařit a jak vaří

"Dost špatně," řekla. "Hm - a co praní prádla?"
"To nevím, jistě však bych to zvládla"
"Umíte číst?" - "Ne." - "Psát?" - "To ani zdání!"
"A jakou chcete roční výplatu?" - "Sto dukátů."
"Cože? Za tohle všechno nicnedělání!
Za dvacet zlatých najdu hospodyni
Šikovnou, schopnou, co se činí
A není k hospodyňské práci jak Vy nevhodná!"
"To ano, ale já jsem neplodná."

(A ještě jedna, název si nepamatuji, snad "Slib"?)

V Paříži Pavel dostal dovolenou
Aby si zajel do Remeše za svou ženou
Než odjel, dva jeho kumpáni
Mu řekli: "Pěkné pozdravení pro paní!
A ježto nejsme, jak víš, nepřející
Hned v noci za nás dvakrát s tou svou polovicí."

"Stane se," řekl Pavel a hned neprodleně
Odjel do Remeše. Vyřídil tam ženě
Uctivé poručení od svých kumpánů
A ještě téže noci vyplnil je. V tu ránu
s vědomím splněného slibu usnul spokojeně

Ne tak však jeho žena. Byla dlouho vzhůru
a chtělo se jí načít ještě jednu stránku
Vzbudila proto něžně svého chotě:
"To nemáš v Paříži více přátel?" - "Mám, a fůru"
Zívl jí Pavel v polospánku
"Od těch však nemám žádné vzkazy pro Tě!"

(A drobnůstka z "Galantní poezie":)

Jeden pán chtěl dělat s Lízinkou
To co by dělal mladík s hezkou slečinkou
Však chtít je dosti málo při tom hříšku
Zvlášť má-li člověk na zádech už sedm křížků

Po velkém obapolném úsilí
Pán doštrachal se přec jen k svatyni
Ale tam museli říci oba horempádem
Ámen ještě před obřadem

Líza klnula mužům že jsou zlosyni
Neb marně snažila se v posteli
Pán se však klidně dooblekl a pravil nakonec
"Poznačte si drahá kam jsme dospěli
Časem se zastavím zde dokončit tu věc"
Autor Hary_nš, 19.02.2006
Přečteno 412x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Teda Harryyyyy:) NO málem sem spadla ze židle:)

19.02.2006 20:11:00 | makretka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí