Neznám Tě, neznám
Neznám Tě, neznám,
lásko mých pátků,
obloho hvězdná,
z předlouhých cest
kniho líbezná,
do jejichž řádků
píše, kdo nezná
záludnost, lež.
Až padne rosa
na třetí stránku,
pak možná poznám,
kudy Tě vést.
Jak malá vosa
topí se v džbánku
ruka, když hledá
jednu z Tvých cest.
Podej mi dlaně,
počítej do tří,
nasypu na ně
milion hvězd.....
Jsi rukou páně
či duší lotří?
podej mi dlaně
cesto mých cest.
Komentáře (3)
Komentujících (3)