S prstem na spoušti
Revolverem kolem mávám,
tím svou duši poruším,
zanedlouho si nadávám,
proč to dělám – netuším.
Potom s prstem na spoušti
k dopisu připíšu: Čti!
Všechno, co jsem kdysi chtěla směle
úspěch, lásku, zázemí,
udělalo si v mém těle
peklo, ne ráj na zemi.
Teď se s prstem na spoušti
o svou vraždu pokouším.
Lesklou, chladnou ocel držím
ještě chvíli váhám
nevyhnu se temným stržím,
smrti, jejím drahám?
A pak mě s prstem na spoušti
naděje má opouští.
Tichou nocí výstřel štekl,
tělo padlo do prachu,
nikdo se však nezalekl,
nezachvěl se ze strachu.
A pak mě s prstem na spoušti
všechny síly opouští...
Komentáře (2)
Komentujících (2)