V prachu dní
V prachu dní proplétám vůli
do víry, co nešla spát.
Poslední dny pominuly
cesta zpět je začít lhát.
Opouštím bezpečný přístav
v příbojích mlhavých rán,
není čas a není místa
k dalším lžím a podlým hrám.
V toku cest deštivých pátků
opouštím svůj malý svět
velkých gest a prázdných řádků
a není již cesty zpět.
V myšlenkách můj čas teď plane
touha má je temná skrýš,
zůstaly jen slzy slané
odcházím, jsem slunci blíž.
Možná víš, kde jsou ty brody
nadějí a tužeb Tvých,
nevstoupíš do stejné vody
čas chrání Tvé tajemství..
Mnoho zim prošlo Tvým sněním
odcházím, zatímco spíš
opouštím bez rozloučení
touhu Tvou, jdu slunci blíž
Komentáře (3)
Komentujících (3)