Lhář
Anotace: Tahle báseň je o člověku,který vinil osud
Kdysi jsem si přál
ať nepotkám smutek
ať nepotkám žal
To bezvýznamné přání
mě nesčetněkrát dýkou raní
neboť dosud mé přání hřál
však později se odvrátil
osud mi lhal...
I slepec by spatřil smutek
jenž vzdálený se mi tehdy zdál
později jsem pochopil
že mi před očima plál
Spatřil jsem i žal
žal,který se smutku nevyrovnal
prosil jsem o pomoc
z beznaděje jsem se smál a pochopil
že né osud
ale já sám jsem sobě lhal
Komentáře (3)
Komentujících (3)