Pohádka noci
Anotace: Zbožňuju Ladovy obrázky a možná se to sem trošku promítlo...
Když vítr něžně rozvlní
Modravé hladiny tůní
A ztichlou krajinu zalijí
Stříbřité paprsky luny,
Orchestr cvrčků ze strání
Přeruší mlčení noci,
Než první náznak svítání
Navrátí žezlo slunci.
Splav tesknou baladu zpívá,
V doprovod lesy šumí,
Ta píseň vroucí a tklivá
Dojímá srdce, žal tlumí.
Kouzelné zvonky cinkají
A svatojánské mušky
Provází víly, jenž potají
Koupají v rose své nožky.
Na staré vrbě u rybníka.
Jak klidně bafá z dýmky,
Zahlédnout můžeš vodníka
A tančit lesní žínky.
Pohádka noci je dopsána,
Pobledly hvězdy, jen měsíc
Nahlíží tiše až do rána
Okénkem do dětských světnic.
Komentáře (2)
Komentujících (2)