Cyankáli
Anotace: Píseň padlých andělů
Rozplyne se na rtech
Jen polibek hořkých mandlí -
Smířených lidských duší
O nichž málokdo jen tuší.
Andělé na zem spadlí.
A duše pějí ve svém letu
Píseň prosebnou.
Jejich lety navždy končí -
Jen skelný pohled prázdných očí
Jež nikdy nevzhlédnou.
Rozplyne se pozvolna
Na jejich chladných rtech.
Polibek hořkých mandlí.
Vědí to dobře: cyankáli.
Poslední vzdech.
Komentáře (1)
Komentujících (1)