Svítání
Už pobledla hvězda poslední.
Sny za víčky ukryté dosněny jsou...
Jak líbezně ptáci písní svou
Vítají zem, když se rozední!
Sluneční paprsky laskají
Hladiny řek a listoví stromů.
I jásávě červené střechy domů
V úsvitu ranním se koupají.
Tisíckrát další ráno jen?
Či zázrak... Můr nočních spása...
Dech beroucí, pokorně krásná
Je chvíle, kdy rodí se den.
Komentáře (0)