Zrození dne
Anotace: Jedna prastará s vůní kolejních mejdanů napsaná během hodiny němčiny na druhou stránku sešitu.
Na stole lahev nedopitá,
vzpomínky buší do spánků,
že skoro puká hlava zbitá
pod rudou mlhou červánků,
a zdi jsou šedé od cigaret
a vlhké potem vzrušení,
jež jako popel sedá na ret
a v očích dělá zatmění.
Noc pod očima kruhy kreslí,
den sluncem rudě barví je,
na židli sedím sám a skleslý,
čekám, až den se rozvije.
Tam vedle lahve rozházený
balíček karet ještě zbyl,
já prosím chvilku odpuštění,
když prohru svou jsem zaplatil.
Ta noc je stokrát nedospaná
a v mracích už se topí den,
tak rodí se moc smutná rána,
a tebe v kartách prohrál jsem.
Přečteno 275x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (6)
Komentujících (6)