Život kata
Život kata
Rudá kápě na hlavě
Slouží lidem k obavě
Místo svalů ocel
Nikdy nikým zkrocen.
Tvrdá práce utužila
Charakter i svaly
A zatím se nestalo
Že by lásku znaly.
Život kata osamělý
Morbidní až smutný
Ale v tomhle povolání
Chlad v srdci je nutný.
Jak by mohl milovat
Posel smrti jest
Večer v kole trdlovat
Ráno vinna,trest.
I když kápi sejme
Zraky neodloží
Každé ráno stejné
Doufá v milost boží.
Jemné kapky krve
Denně z hrudi smývá
Takový už život
Kata někdy bývá…
Komentáře (1)
Komentujících (1)