Praha
Anotace: Matka měst, cesta z cest
Praha to je město,
jež má věží přes sto,
krásný pohled na ní je,
z vrchu nebo z Orloje.
Historie vtiskla duši,
všude kam se podíváš,
spousty věcí někde tušíš
a přitom je nevnímáš.
Staré domy, ulice,
klikatí se v přítmí světel,
sochy králů či světice
a mosty co tvoří předěl.
Tady procházely dějiny,
tou cestou cest,
někdy z příma, jindy v kleče,
s velkou pompou i malých gest.
Zde zrodily se války
a krev předků tu zanikla,
chtěl bych projít zpátky
a podívat se na místa,
kde prošly dějiny.
Praha to je město,
jež má věží přes sto,
krásný pohled na ní je,
z vrchu nebo z Orloje.
Přečteno 422x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (2)