Předjarní
Je ráno – uprostřed zimy – a ptáci zpívají – jako na jaře
a každý krok na mé cestě – je bez varování – poražen
stopy na sněhu tmavnou
v mém světě za oknem
a marně skrývám touhu,
když letím za svým snem.
Až křehké ranní snění
se pevně opře o víru,
křídla můr ze tmy vyměním
za křídla motýlů
Dřív možná:
nalité pupeny keřů a stromů
- zmrznou, a já umřu k tomu
Komentáře (3)
Komentujících (3)