Pravda a sestra v černé
Anotace: Tak druhé z mých publikovatelných básniček...podívejte,posudtě..povězte..:)
Pravda a lež
Kdo pravdu znáš,
dívej se jí do očí.
Kdo pravdu máš,
s tebou se svět zatočí.
Ty,co se s ní
ráno probouzíš,
víš, že v ní
lásky se dotoužíš.
Ona, tak čistá,
nehodna přívlastků.
Panna co chystá
Dlužníkům doplatků.
----
Komu lež ve světě pomohla?
Čeho se v žitím svém domohla?
Vždy sestra v černém oděná,
od pravdy věkem lišená.
Stará jak světlo světa,
přec v každý života okamžik,
stačí jen jedna věta,
svěží a mladá,neváhá ublížit.
Nic od nikoho nežádá,
nezná odpovědnost za své činy.
S každým se do krve pohádá,
pak pravda rovná její viny.
Komentáře (2)
Komentujících (2)