Rozloučení
Anotace: Ze 30.12.05(stejně jako Potřeba být sami).O někom imaginárním,kdo se rozhodl pro sebevraždu.Vyčkává jen, až nebude mít soucit s těmi,kterým by jeho smrt ublížila.Ten druhej člověk (já) mu naslouchá a doufá, že si to rozmyslí...ale na konci ho pochopí
S přesvědčivostí tobě vlastní
dals mi najevo
že odcházíš...
Odcházíš od všeho
co je prchavé
a mizí s tím
co se ti stalo.
Říkáš: už je to pryč
lidé, co znali jsme
jsou jako stíny
uzavřených myšlenek.
S naivní předtuchou
doufám v návrat
dnů bezesných,
kdy nebylo třeba se přít
s nezdary...
S nezdary jež naplnily
poslední dny
před smrtí...
A tak říkáš, že nemáme co žít.
Jediný náznak soucitu -
ten až zanikne
odejdeš bez důvodu být.
A není už čas naříkat
na minulost.
Všechno co bylo,
bylo jen na chvíli,
a všechno co zbylo
odchází.
Bez útěchy, bez duše,
bez tíže...
A říkáš, že už dals všechno
co jen se může dát
a nemá smysl si přát
zůstat tu dál a doufat...
To dáváš mi najevo
a já najednou chápu,
proč je třeba
sbohem ti dát.
Komentáře (2)
Komentujících (2)