V AFRIKE
Prechádzam sa savanou
V rozpálenej Keni.
Tmavý mrak mám nad hlavou,
Savana sa mení.
Pred očami kruhy mám,
Už ma v krku suší,
Inou krajinou prechádzam,
Snáď ma nájdu v buši.
Snáď mi dáka hyena
Neroztrhne šľachu
Jak by bolo krásne ležať
U nás v horách v machu
Počuť vtáčí džavot
V ihličnatom lese
Ubolené nohy zmočiť
V čírom horskom plese
Keď vyskočím na chrbát
Antilope Kudu
Možno ,že ma odnesie
Na moju rodnú hrudu
Komentáře (5)
Komentujících (5)