Přes palubu
Anotace: není každý den posvícením
v jediném hnutí mysli
v erekci marnosti
fatálním odevzdání
nenáhlé rozevření prstů
bez odstrčení
a kleště visí na lanku
lodi ubývá v beztíži
svěřil jsem se ti
vesmírní nekonečno
odlesky oken se krátí
na mém skafandru
jako kyslík i naděje
že sám zavřu oči
na záchranu není důvod
už ani možnost
proč jen tak může
prázdnota sevřít srdce
nečerpat krev
deficit oběhu tělísek
prohřezl bolestí dutin
lebeční a břišní
kupodivu nejvíce ječí
hrůza ze samoty
těhotné lodě torpéd
nálože bombardérů
v epicentru trhavin
snad něco skončí
a příjde ticho, nic a klid
jenomže omyl, bože
kde jsi, proč začínáš
s bolestí křížů
mezi obočím očí
nebudu zpovídat
ochraň mé temeno
lebečních kostí
před explozí víry
přes palubu
vždyť tam příběh začíná...
Komentáře (0)