Čas v podobě vzduchu
Anotace: Čas běží a pod jeho rukou se vše mění. Vánek na své dlouhé cestě časem sílí. Jen my slábneme.
Sbírka:
Od A do Z
Nejprve vánek
hladí tvé vlasy.
A stejně tak spánek
je otcem tvé krásy.
Pak vítr se zvedá,
brzdí tvůj dech.
Tvá tvář je bledá,
jak vápno na zdech.
A náhle vichřice
vlasů tvých povíce
krutě vytrhává,
když tma tě neuspává.
Čas s rychlostí vánku
změnil se v tajfun.
A právě díky spánku
nasadil na trůn
stáří.
Komentáře (1)
Komentujících (1)